hair stories_001_Tíz évet fiatalodott, plasztika nélkül!_Ildikó

Nem nekem való ez, gondolta egykor Ildikó. Ma már csak mosolyog ezen… 🙂

Ildikó 40-es csajszi, határozott gondolkodású, könyvelő. A hajhosszabbításról az volt a véleménye, hogy egy bizonyos kor fölött nem illik az ilyesmi. Az csak a jóval fiatalabb lányok bolondsága, azok műfaja ez a dolog. 

Amúgy sok esetben tapasztalom, hogy ez a közhiedelem is. Köszönhetően egyes fodrászok téves gondolkodásának, akik előszeretettel javasolják azt, hogy vágassuk rövidre a hajunkat, mondván, az fiatalít. Pedig épphogy nem! És a legtöbb esetben meg is bánja az, aki, az ilyen tanácsra hallgatva, engedi természetellenesen megkurtítani a haját, ami közben minden nő éke. 

Ildikóra visszatérve, az a sztereotípia élt benne, hogy a hajhosszabbítás egyenlő a haj minimum derékig érő, már-már extrém kategóriába tartozó meghosszabbításával. Amikor megismertem Őt, egy mellettem lévő fodrászszékben ült, hajfestésre várva. Rövid, melíros frizurája volt, akkor. Szóba elegyedtünk és elmesélte, hogy (Neki is) fiatalabb a barátja, és ez folyton arra motiválja őt, hogy jól nézzen ki. Szeretne valami változtatást magán, szeretne fiatalosan kinézni. De nem akar plasztikáztatni. És szerencsére még nem is tart ott, hogy különösen szüksége volna erre. 

Én akkor azt az „eretnekséget” javasoltam Neki, hogy próbálja ki a hajhosszabbítást. Az elején látszott, hogy nehezen fogadja el az ötletet. És nem is nagyon hitte el azt sem, hogy az egyéniségéhez illeszkedő hajhosszúság (ami egyáltalán nem kell, hogy minden esetben derékig érő legyen), látványosan dús hajtömeggel párosulva, és egy jól megválasztott hajszínnel kiegészülve, automatikusan fiatalos hatást kelt. A gondosan és beleérző szakértelemmel kialakított hajhosszabbítás lágyítja a kontúrokat, az arc esetlegesen karakteressé váló vonásait. Így akár tíz év esztétikai mínuszt is ajándékozhat a viselőjének.

Ildikó gondolkodása csak akkor kezdett megváltozni, amikor kiválasztottam egy – szerintem hozzá leginkább illeszkedő színű és hosszúságú – póthaj copfot és odapróbáltuk az arcához. A szeme villanásából tudtam, hogy most már belátja, miről beszéltem Neki eddig. Az, amit a tükörben látott, meggyőzte őt a korábbi szavaim igazáról. 

Vágjunk bele!, mondta határozottan. Mindössze 2 óra leforgása alatt megújult, igazán dögös csajszit varázsoltunk belőle. Vállig érő, fiatalosan dús hajkoronája természetes hatású, lágy esésű volt. Senki nem mondta volna meg róla, hogy póthajat visel. 

Amikor készen voltunk és szemlélte magát a tükörben, megelégedett mosolyát szemének cinkos villanása követte, mint aki tudja, hogy csodálatos éjszaka elébe néz.

Ildikó immár 1,5 éve jár vissza hozzánk. És mivel gondosan, a javaslatainkat betartva, ápolja a haját, ezért még mindig ugyanazt a póthajat tudja használni, legnagyobb megelégedésére.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük