hair stories_002_Elrontották a hajamat, most sapkában járjak egész nyáron?!_Virág

Virág baseballsapkában jött be a szalonba. Amikor levette a fejéről, azonnal láttam, hogy mi a baj. A frizurája olyan volt, mintha még egy sapkát viselt volna.

Igyekeztem megnyugtatni. Mire elmesélte, hogy a barátnője ajánlotta Neki, ne forduljon máshoz, majd ő megcsinálja a hajhosszabbítást.

Megvizsgáltam Virág haját és az idegen „művet”. Mondhatom, a sok éves tapasztalat során, láttam már néhány problémás esetet. De még engem is megdöbbentett az, amivel most találkoztam. Minden el volt rontva Virág haján, amit csak el lehet rontani egy hajhosszabbításnál. 10 sor helyett, mindössze 3-4 sorban, elnagyolva voltak felrakva a tincsek. Emiatt nem is lehetett természetes esése a póthajnak.

A sorok is inkább olyan „ahogy sikerül” rendszerben voltak kialakítva. Súlyos, nehéz tincsekbe összerakva, minőségi kristálykeratin helyett, valamilyen gyantaszerű anyaggal voltak illesztve a póthaj tincsei. Ez, ebben a megoldásban, hosszútávon, akár a saját haj roncsolódásához, súlyosabb esetben pedig, akár a saját haj kitépődéséhez is vezethetett volna. Akik gyantát, vagy ahhoz hasonló anyagot használnak, a felrakási időt, és némi technikai költséget szeretnének megspórolni. Mindezt persze a Vendég kárára. Nem is sorolom tovább a szakmai ismeret, tapasztalat és gyakorlat hiányából fakadó hibákat.

A problémát elsősorban az idézte elő, hogy Virág saját haja alapból extrém rövid volt. S ezzel, a 3-4 cm-es, alap hosszúságú hajjal, még a gyakorlott hajhosszabbítók többsége sem mindig tud bánni. A legtöbben el sem vállalják az ilyen „nehéz esetet”. Leplezve tanácstalanságukat, és a speciális technikai ismeret hiányát, mindenféle indokkal megpróbálják lebeszélni a hajhosszabbításra jelentkezőt a tervéről. Vagy egyszerűen elküldik, mondva: „gyere vissza fél év múlva, addig hadd nőjön egy kicsit még a hajad.”

Külön küzdelem volt, a gyanta használata miatt, a póthaj tincsek leszedése Virág fejéről. Közben vigyázni kellett arra is, hogy a saját haj ne szenvedjen kárt, ezen művelet során. 3-4 órába tellett, mire odáig jutottunk, hogy Virágot sikerült megszabadítanunk a borzalomtól.

Ezek után jött az értékes póthaj megmentésének művelete. Kisebb tincsekre szedtük szét a leszedett, góliátnyi méretű tincseket. Majd felkeratinoztuk a hajat, előkészítve ezzel az újraillesztéshez.

Másnap nekiláttunk a póthaj, immár szakszerű módon, speciális technikával történő felrakásához…     

Ezt követően jött Virágtól egy SMS, ami az eddigi munkáink után kapott köszönő üzenetek közül, talán az egyik legszebb, leginkább szívet melengető volt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük