Hair Stories_009_VIKI nagyot csalódott a HAJHOSSZABBÍTÁSBAN… 2x is! Nagyon tanulságos történet!

VIKI a kétszeri csalódás ellenére sem adta fel, hogy megtalálja azt, aki meg tudja végre valósítani az álmát. Nem adta fel, mivel mindennél jobban szeretett volna magának hosszú, dús, álomszép hajkoronát. Olyat, ami nem csak szép, hanem kényelmes is hordani, mindemellett könnyen kezelhető, akár otthoni körülmények között is.

Viki egy jól menő ingatlanos cég vezetője. Köztudott, hogy az üzleti életben milyen fontos a jó megjelenés, különösen azoknak, akik nap, mint nap ügyfelekkel találkoznak. Így, Viki számára a természetes hatású, esztétikus hajkorona különös jelentőségű. Ezért is szerette volna esztétikusan meghosszabbíttatni a haját. Sok helyen járt, körbenézett, informálódott. Majd 2 hajhosszabbító céget is kipróbált, egymás után… De mindkettőben csalódott. 

Viki első hajhosszabbítása keratinos hőillesztéssel készült. Azonban, elmondása szerint, a kivitelezéssel egyáltalán nem volt megelégedve. A keratin illesztések nem voltak szépek, nem voltak egyformák, kisebb-nagyobb szemekben lógtak a hajában. Azt hitte, a felrakási technikával lehet a baj. Nem gondolta, hogy valójában nem a hőillesztéses módszerrel van a gond, hanem a tapasztalatlan (vagy nemtörődöm?) hajhosszabbítóval. Ezért úgy döntött, hogy kipróbál egy másik felrakási módszert is, a mikrógyűrűs illesztést. Leszedette hát a póthajat, és a keratinos tincseket átalakíttatta a gyűrűs módszernek megfelelően. Ez további többlet költségeket rótt rá… Az új technikához új hajhosszabbítót is keresett. A szolgáltatást végző hölgy nanogyűrűkkel rakta fel Viki haját. De ez a módszer sem vált be számára. Itt is az illesztési technikában látta Viki a probléma okát. 

Néhány hetes elégedetlenség és szenvedés után Viki azt gondolta, ez nem mehet így tovább. Úgy döntött, addig keresgél a neten, amíg végre valaki meg tudja mondani Neki, mi lehet a sorozatos csalódása oka és tud is rajta segíteni. 

Előzetes egyeztetést követően, eljött hozzánk egy konzultációs beszélgetésre. Amint belépett a szalon ajtaján és leült a fodrászszékbe, rögtön láttam, hogy a haja nincs valami jó állapotban. Megnéztem alaposabban, mivel is állunk szemben. Sajnos azt kellett megállapítanom, hogy amit el lehet rontani egy hajhosszabbításnál, az problémaként szinte mind jelentkezett Viki esetében. 

Szembetűnő volt, hogy a póthaj tincsek mennyire szakszerűtlenül voltak elrendezve a hajában. A tincsek zöme az alsó sorokban koncentrálódott. A fej felső részére szinte alig jutott a póthajból valami. Az ún. „pihenősorok” sem voltak kialakítva és kihagyva. Ám ennél is komolyabb gondot okozott az, hogy a nanogyűrűkből kikandikáltak a fémszálak. Emiatt szúró, kényelmetlen volt a viseletük. Ráadásul, az egyik alapvető hajhosszabbítási szabály sem volt betartva. Nem volt gond fordítva arra, hogy a póthaj szerkezete, vastagsága hasonló legyen a saját hajéhoz. Viki vékonyszálú hajára, egy jóval vastagabb szálú póthaj került felrakásra, ami könnyen eredményezhette volna, akár a saját haj sérülését is. 

Viki elmondta, hogy mindezért majd 2x annyit munkadíjat számoltak fel Neki, mint egy átlagos hajfelrakás esetén, arra hivatkozva, hogy a nanogyűrűs technika, a módszer sajátosságából adódóan, aprólékosabb kivitelezést, s így több munkaórát igényel. (Megj.: Korrekt felrakás esetén, ez egyébként fedi a valóságot.) 

Amikor Viki másodjára jött hozzánk, immár a hajhosszabbítás időpontjára, egy fotót mutatott a telefonján, hogy milyen frizurát szeretne magának. A hajszínt már a konzultáció során közösen kiválasztottuk, így nem maradt más hátra, mint a kívánt álomfrizura megvalósítása. Felrakás közben átbeszéltük a póthaj otthoni ápolásával kapcsolatos tudnivalókat. Megdöbbenve hallottam Vikitől, hogy erről, az előző két helyen, szinte semmit nem mondtak el Neki. 

A sok negatívum és csalódás után, Viki végre megkapta azt, amire annyira vágyott. Igazán látványos, álomszép hajkorona ékesítette a fejét. Elmondta, hogy teljesen megnyugodott és végig érezte, hogy ezúttal jó kezekben van. Szavait megelégedett mosolyával is nyugtázta.

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük