Hairstories 010 Alexandra

Kemoterápia után sikerült megszabadulni a kényelmetlen parókától!

Ezt a történetet idáig mindenki megkönnyezte! Közzé tettük a facebook oldalunkon is: 

https://www.facebook.com/goldhairszalon/

Az alábbiakban azt az interjút tesszük közzé, amit Alexandrával készítettünk, azt követően, hogy csodálatos átváltozáson ment át. Egy külsőleg és belsőleg is újjászületett nő beszél most korábbi betegségéről, küzdelmeiről, gondolatairól, érzéseiről, gyógyulásáról, lélekmegújító átalakulásának hatásáról az életére. A róla készült fotók megtalálhatóak az „extra rövid?” oldalunkon.  

GOLDHAIR: Mi motivált, vagy mi késztetett arra, hogy azon gondolkodj: meghosszabbíttatod a hajad? Történt-e valami különleges, vagy rendkívüli dolog az életedben, ami erre indított?

ALEXANDRA: Mindig is szerettem volna gyönyörű szép, hosszú hajat. Két évvel ezelőtt el is határoztam magam, hogy többet nem vágatom le, hagyom nőni, hogy szép hosszú legyen. Szépen lassan gyarapodott is, a hossza már váll alá ért, amikor MEGKAPTAM ÉLETEM ADDIGI LEGBORZASZTÓBB HÍRÉT…
Volt előzménye a dolognak, mert előtte bekerültem sürgős azonnali műtétre a kórházba. Akkor miomát találtak nálam, amit azonnal el kellett távolítani. Ezután jött a várakozás…, de nem gondoltam rosszra, hisz ugyan már 28 éves vagyok, biztos nem lesz semmi baj, gondoltam. Sajnos nem így történt…

Megkaptuk a rossz hírt: ROSSZINDULATÚ MÉHNYAKRÁK!

Akkor hírtelen megszűnt körülöttem a világ, borzalmas sírásban törtem ki és nem tudtam mit tegyek, mi lesz most… A ct után jött a következő sokk: műtét.
Kecskemétre küldtek, ahol közölték, milyen műtét is vár rám. Wertheim műtét, ami sajnos annyit jelent, mindent ki kell venniük. Ez volt az a pillanat, ami akkor teljesen összetört, hisz párommal nem volt közös gyermekünk és ezzel a műtéttel sajnos már nem is lehetett ezután.
Aznap este idegrohamot kaptam, rosszul lettem, zokogtam. Miért pont én, mit ártottam, kinek, hogyan?…

MŰTÉT UTÁN MINDEN JÓL ALAKULT, igaz kaptam sugárkezelést, amiben teljesen bíztam, erősen és kitartóan végig csináltam. AZTÁN BUMM, JÖTT A KÁOSZ!… Az onkoteam azt mondta, biztonság kedvéért kemoterápiát javasolnak. Egyetlen dolog lebegett a szemem előtt az, hogy: kihullik-e a hajam? Ez volt az első kérdésem: hajhullatós? Az orvosok csak pislogtak és jött a kérdés vissza: tényleg ez a legfontosabb önnek? Igen ez, mert tudom, hogy megcsinálom, én győzök és erős vagyok, de a hajam, egy nőnek ez fontos, nem olyan könnyű az élet haj nélkül, hogy fogok kinézni, mit gondolnak majd az emberek, parókát kell hordanom, hogyan mi lesz?…

Már kaptam a kemot a hajam még megvolt, de tudtam pár nap és kihullik. Akkor fogtam magam, beírtam a googleba „hajhosszabbítás rövid hajra” és hopp a második lehetőség ott is volt, hajhosszabbítás extra rövid hajból is, goldhair.hu. Rákattintottam, nem számítva rá, mi is fogad majd. És akkor felcsillant a szemem…. Végig olvastam és nagy vigyorral rohantam a szüleimhez, mit is találtam. Úristen! 2-3 centitől akár! Nagyon megörültem, mert akkor tudtam, hogy bár elvesztem a hajam, de van megoldás, utána NEM KELL SOKÁIG RÖVID HAJJAL LENNEM!

A második kemo előtt pár nappal már hullott a hajam, kontyban hordtam, hogy összetartsa. A parókám már megvolt, hosszút választottam, egyrészt mert úgy voltam vele, legyen olyan, mint az én hajam, hátha nem tűnik fel senkinek. Másrészt meg azon gondolkoztam, ha rövidet választok, biztos mindenkinek feltűnik majd, hogy nem nő. Azon a hétvégén, vasárnap, eljött a pillanat. A gyönyörű hajam levágása…

Szőrnyű volt, borzasztó érzés!, mikor egyre kevesebb és kevesebb lesz a hajad, majd mikor tükörbe nézel, nem önmagadat látod, aki vagy, hanem egy idegent! Igen, én egy idegent láttam a tükörben, egy kétségbe esett embert, aki félt az emberektől, nem a kezeléstől, hanem az emberek reakciójától, attól, hogy rejtsem el magam, hogy NE LÁSSA SENKI, HOGY KOPASZ VAGYOK!

Teltek a hónapok, októberben kezdtük és januárban jött egy kontroll vizsgálat. Akkor volt egy hónap szünet is a kezelések között. Egyik nap hopp!, hajacska jelent meg a kis baba fejemen. És akkor már tudtam, nemsokára kinő több is. Meg persze azt is, hogy nemsokára mehetek a goldhair-be és megcsinálják a hajam.

GOLDHAIR: Hogyan találtál ránk?

ALEXANDRA: Az internet csodákra képes, ezt be kell látnunk, a google meg képes megoldást találni álmainkra, ez már biztos. Beírtam a google-ba: „hajhosszabbítás rövid hajból” és már ki is adta az oldalt. Hallgattam a belső hangra és rá kattintottam. Megérte!

GOLDHAIR: Miért választottál bennünket?

ALEXANDRA: Már azelőtt, hogy megnéztem volna a fényképeket videókat részletesebben is, tudtam, ez kell nekem! Aztán végig néztem az adatlapot a közösségi oldalon is, fényképek, videók megerősítettek benne, hogy a legjobb helyen járok. NEKEM MINDIG BEJÖNNEK A MEGÉRZÉSEIM, a barátnőim boszorkánynak hívnak, mert mindig igazam lesz. Az, hogy másoknak is segítettek visszaszerezni önbizalmukat, szépségüket, hajukat, még jobban meggyőzött. ELNYERTÉTEK A BIZALMAM, EGY SZEMPILLANTÁS ALATT.

GOLDHAIR: Mi késztetett arra, hogy vidékről is eljöjj hozzánk?

ALEXANDRA: Én Szolnokon lakom, de a távolság nem érdekelt, ezért az életérzésért, a kis lelkem megnyugtatásáért, hogy TÖBBET NEM FOGOK FESZENGENI EMBEREK TÁRSASÁGÁBAN, hogy csinosnak fogom magam végre érezni, hogy visszakapom önmagam, minden kilómétert megért.

GOLDHAIR: Emlékszel még, milyen érzések kavarogtak Benned, mielőtt eljöttél volna hozzánk, illetve a hajhosszabbítás kitűzött időpontját megelőzően?

ALEXANDRA: Már a nyíltnapra izgatottan mentem el. Alig vártam, hogy találkozzam Kamilláékkal, és a többi lánykával, akik hasonló okból voltak ott, mint én. Olyan családias volt a hangulat, és olyan jó érzés volt először találkozni Zámbó Katalinnal is, akinek szinte mindennap megnéztem egyszer a videóját, hogyan lett neki is gyönyörű szép hosszú haja Kamilláék által. Ő egy példakép lett számomra. Kamillával is már akkor megtaláltuk a közös hangot, őszinte leszek úgy éreztem magam mint egy kislány aki egy sztárral találkozik. Mikor konzultációra mentem, na akkor előtte levő este nem aludtam. Nagyon izgultam mert akkor beszeltük meg ugye, hogy mikor mehetek a hajacskámért. Szerintem csak egy óriás vigyort látott belőlem Kamilla akkor, annyira boldog voltam. Június 23. lett a kitűzött időpont. A szülinapom előtt egy nappal kellett mennem. Nem aludtam semmit este, annyira VÁRTAM MÁR, HOGY VÉGRE OTT LEGYEK ÉS VISSZAKAPJAM A NYUGODT KIS LELKEMET.

GOLDHAIR: Voltak-e esetleg aggályaid, félelmeid, kételyeid?

ALEXANDRA: Semmi rossz nem kavargott bennem. Nem gondolkoztam rajta, jó lesz-e, vagy milyen lesz, mert TUDTAM, JÓ KEZEKBEN LESZEK.

GOLDHAIR: Milyen érzéseket éltél át, miközben felrakták a hajad?

ALEXANDRA: Érzelgős hajfelrakás volt, az egyszer biztos. Sokszor rám szólt Kamilla, nem sírunk, majd csak a végén, amikor teljesen kész vagyunk. Nehezen de betartottam. Amikor az ember ennyi idő után újra önmagát látja vissza a tükörben, már akkor is, mikor még csak egy pár tincs van fent, NEHÉZ VISSZATARTANI A SÍRÁST. HIHETETLEN ÉRZÉS, nem lehet szavakba önteni, ezt sajnos csak az tudja, aki átment egy borzalmas dolgon az életében és adatik neki egy lehetőség, hogy visszakapja önmagát, minden egyes újabb tinccsel. Hazudok, nem önmagát, mert ez többet ad annál. Legalábbis, nekem most így visszagondolva, TÖBBET ADOTT, MINT CSAK ÖNMAGAMAT. Egy új, még örömtelibb életet.

GOLDHAIR: Milyen volt először tükörbe nézni, amikor kész lett a végleges frizurád?

ALEXANDRA: Imádtam! Annyira boldog voltam, úgy éreztem, mintha egy másik világban lennék. SZÁRNYALTAM A BOLDOGSÁGTÓL! Majdnem sírtam, igen csak majdnem, mert tudtam, jól kell kinéznem a fényképen, amit készítünk. Legyeztem a szemem a kezemmel és csak azt hajtogattam: nem sírok, nem fogok sírni, még képet kell csinálnunk. OLYAN KÖNNYŰNEK ÉREZTEM MAGAM, LESZAKADT RÓLAM A FESZENGÉS. Büszkén sétáltam ki Kamillával az udvarba, hogy elkészüljön a fénykép. Bár annyira el voltam varázsolva, hogy alig bírtam mosolyogni. De sikerült képet csinálni szerencsére

GOLDHAIR: Emlékszel, mire gondoltál ekkor?

ALEXANDRA: Visszakaptam önmagam, ez vagyok én. A hajszín régi álmom volt, ez is teljesült, a hajhossz, imádom! Alig vártam, hogy megmutassam magam az én kis világomnak.

GOLDHAIR: Hogyan reagáltak a családtagok, mikor megláttak az új hajjal?

ALEXANDRA: APUKÁM KÉTSZER IS BEJÖTT A FODRÁSZATBA, NEM ISMERT FEL. Amikor másodjára jött be, ott állt mellettem, két méterre, én szóltam neki: Itt vagyok! El volt varázsolva a látványtól, mennyire jó lett, és milyen szépen meg lett csinálva. Anyukámnak küldtem egyből egy fényképet, hívott is és csak ÁRADOZOTT ARRÓL MENNYIRE SZÉP LETT, MILYEN JÓL NÉZ KI. Mikor haza értünk, csak ámult és bámult, nagyon tetszett neki. A barátnőimmel a hajfelrakás közben üzenetezgettünk. Bombáztak az üzenetekkel. Velem együtt izgultak, mindaddig, amíg kész nem lettem. Nagyon tetszett nekik, mikor látták a végeredményt.

GOLDHAIR: Hogyan reagált, mit mondott a Párod? Csak, ha publikus 🙂

ALEXANDRA: Kint vártak a kocsinál, a fodrászat előtt, mikor kimentem. AMIKOR MEGLÁTOTT, CSILLOGOTT A SZEME ÉS FÜLIG ÉRT A SZÁJA. Nagyon tetszett neki! Elállt a szava. Azóta egyre többet mondja, mint eddig, mennyire csinos vagyok. Neki rövid hajjal is tetszettem, de ez most nagyon tetszik neki, a színe is.

GOLDHAIR: Hogyan kezeled a frizurádat? Okoz-e nehézséget, vagy többletmunkát, időt a póthaj kezelése, ápolása?

ALEXANDRA: Most, hogy szép hosszú hajam van, rájöttem, hogy régebben elhanyagoltam a saját hajam. Csak megmostam, megszárítottam és annyi. AZ ÚJ HAJACSKÁM ÁPOLÁSA NEM OKOZ NEHÉZSÉGET, imádom ápolni, vigyázni rá. Nem sok idő egyáltalán. Az a kis idő amit rászánok, hogy szép legyen megéri, mert megérdemlem, hogy minél több időt szánjak magamra. Kamilla mindent elmondott, hogy kell kezelni a hajam. Semmi nehézség nincs benne. Minden reggel és este szépen átfésülöm úgy ahogy kell. Hajmosásnál is odafigyelek mindenre, balzsamozásnál főleg. Nem akarok kárt tenni benne.

GOLDHAIR: Mi jut eszedbe erről a szóról: PARÓKA?

ALEXANDRA: Gyomorideg! MINDIG ATTÓL FÉLTEM, LÁTSZIK, HOGY PARÓKÁT HORDOK. Télen annyiból jobb volt, hogy tudtam sapkát húzni a parókára, de mikor már melegedett az idő, egyre kellemetlenebb volt. Beleizzadt a fejem, nagyon meleg volt benne. Nem sokszor mentem társasággal városba, mert feszengtem.

GOLDHAIR: Mi jut eszedbe először, ha azt a szót hallod: HAJHOSSZABBÍTÁS?

ALEXANDRA: Magabiztosság, újra visszakaptam önmagam. Felszabadult vagyok és imádom az új hajam. EGY ÚJ VILÁG NYÍLT MEG ELŐTTEM, AZZAL, HOGY MEGHOSSZABBÍTTATTAM A HAJAM.

GOLDHAIR: Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: GOLDHAIR?

ALEXANDRA: Profi csapat! Gyönyörű szép hajat varázsolnak. VISSZAADJÁK EGY NŐ ÖNBIZALMÁT, AMIT ELVESZTETT. Aki betegség miatt, annak EGY ÚJ VILÁG ELŐTT NYITJÁK MEG A KAPUT. Még szebbnek látjuk a világot azután, hogy náluk jártunk. Belőlem sikerült felnőtt, csinos nőt varázsolniuk.

GOLDHAIR: Be tudsz-e számolni, illetve tapasztaltál-e valamilyen lelki változást, a hajhosszabbításod kapcsán?

ALEXANDRA: Sose voltam az a fajta lány, aki csinosan öltözködött, szoknyát vett fel, vagy olyan ruhát, ami csinos, nőies. Most, hogy szép hosszú hajam van újra, végre kivettem ezeket a ruhákat a szekrényből és fel is vettem. FELSZABADULT LETTEM, CSINOSNAK ÉRZEM MAGAM, RAGYOGOK, ÉS FOLYAMATOSAN MOSOLYGOK, IGAZI NŐNEK ÉRZEM MAGAM, annak ellenére, amit a betegség teljesen elvett tőlem.

GOLDHAIR: Ha egyetlen mondatban kellene összegezned mindezt, mi lenne az?

ALEXANDRA: Sokan azt gondolják, ez csak haj, de ez nem csak haj! EZ SZÁMUNKRA OLYAN LEHETŐSÉG, AMI VISSZAAD EGY OLYAN ÉLETÉRZÉST, AMI SZAVAKKAL NEM KIFEJEZHETŐ!

GOLDHAIR: Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok nőtársadnak segítettél azzal, hogy elmesélted a történetedet. Köszönöm az interjút!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük